De woning:

Onderhoud

Uw woning

Onderhoud
aan uw woning

Een eigen huis is nooit af, er is altijd wel iets aan onderhoud nodig. Als u ouder wordt, kunt u dat misschien niet meer zo eenvoudig allemaal zelf doen. Dat betekent dat u meer moet sparen om het uit te besteden. Of dat familie het zou moeten doen. Is dat realistisch? Nu misschien wel, maar over vijf of tien jaar nog steeds?

Een verhuizing naar een onderhoudsarme woning nu het nog kan, is prettiger dan een verhuizing halsoverkop als het niet anders kan.

Tip: ga na, samen met een deskundige, wat er aan onderhoud en bijkomende kosten te verwachten is aan het huis en check of u dat verwacht aan te kunnen. Dan weet u waar u aan toe bent.

onderhoud

Meer informatie

Sommige van deze aanpassingen zijn nog toekomstmuziek, maar ontwikkelingen gaan snel. Zoek voor meer informatie op internet met de termen uit het bovenstaande rijtje en deze zoektermen: domotica, smart home, huisautomatisering, levensloopbestendig wonen.

Hulp nodig?

In grote lijnen bent u zelf verantwoordelijk voor aanpassingen aan uw woning, ook voor de financiële gevolgen. Heeft u een huurhuis, dan kunt u informeren bij uw verhuurder. Voor een aantal aanpassingen en in een aantal gevallen, is het mogelijk om hulp te krijgen, zowel praktisch als financieel.

Ik wil meer weten over…

verbouw

Aan- of verbouw

Creëer extra ruimte voor uw slaap- en/of badkamer.

mantelzorghuis

Mantelzorgwoning

Een tijdelijk thuis in de tuin of de garage, iets voor u?

onderhoud

Onderhoud

Uitbesteden, of kunt u dit zelf nog doen? Wat is realistisch?

geld

Financiën

Een huis kost geld. Tip: maak een financiële planning.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter