Peter van der Laan:

“Ik maak ons huis klaar voor de toekomst

Uw woning

Aanpassingen
aan uw woning

U voelt zich thuis in uw eigen woning en u wilt daar graag gezond en veilig zo lang mogelijk blijven wonen? Dit is meestal goed mogelijk met enkele of meer aanpassingen aan uw huis. U kunt zelf onderzoeken wat nodig is, en hoe u dit organiseert. Hier krijgt u een overzicht van wat u zoal tegenkomt.
huis

Wat is logisch?

Bezint voor u begint. Er zijn grenzen; een drempeltje weghalen kan al een verschil maken. Vraag advies van mensen in uw omgeving die daar kijk op hebben. Denk na over wat u verwacht hoe het met uw gezondheid zal verlopen. Wat is haalbaar aan uw woning, wat is financieel haalbaar?

Begin op tijd

Vaak moet er na een val plotseling een aanpassing komen. Een douchestoel is snel neergezet, maar het plaatsen van een traplift of het vervangen van een bad door een inloopdouche heeft meer voeten in aarde. Als u nu al erover nadenkt, is de eerste belangrijke stap al gezet.

Heeft u hulp nodig?

In grote lijnen bent u zelf verantwoordelijk voor aanpassingen aan uw eigen woning; ook voor de financiële gevolgen. Heeft u een huurhuis, dan kunt u informeren bij uw verhuurder. Voor een aantal aanpassingen en in een aantal gevallen, is het mogelijk om hulp te krijgen, zowel praktisch als financieel.

Ik wil meer weten over…

verbouw

Aan- of verbouw

Creëer extra ruimte voor uw slaap- en/of badkamer.

mantelzorghuis

Mantelzorgwoning

Een tijdelijk thuis in de tuin of de garage, iets voor u?

onderhoud

Onderhoud

Uitbesteden, of kunt u dit zelf nog doen? Wat is realistisch?

geld

Financiën

Een huis kost geld. Tip: maak een financiële planning.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter