Ondersteuning:

Financiën en administratie

Ondersteuning

Hulp bij financiën en administratie

Het is soms lastig om uit te vinden waar u moet zijn en wat u kunt aanvragen aan hulp en (financiële) steun. Als u in uw omgeving (familie, buren, kennissen) niet iemand kunt vinden die u wegwijs maakt in de regels en aanvragen, kunt u daarvoor ondersteuning aanvragen. Dit gaat heel eenvoudig: bel met het sociaal wijkteam via telefoonnummer 14 05 14.

Bel gerust

Heeft u een vraag en u weet niet precies waar u die kunt stellen? Bel dan eerst met het sociaal wijkteam, zij helpen u verder. Bel via telefoonnummer 14 05 14. Het sociaal wijkteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Of stel uw vraag aan het sociaal wijkteam via deze website.

geld

Fryske Marren Vitaal

Voor inwoners ouder dan 50 jaar, kunt u zelfs ondersteuning krijgen in het contact met het sociaal wijkteam. Dit is gratis. U vraagt cliëntondersteuning aan bij Fryske Marren Vitaal via 06 – 19 37 56 58 of clientondersteuning@hotmail.com.

VerSUS

Uitkeringsgerechtigden, gehandicapten en minima kunnen terecht komen in een wirwar van wetten en regels. VerSUS helpt bij bijvoorbeeld doorverwijzing naar instanties, invullen van formulieren en indienen van bezwaarschriften.

Humanitas

Humanitas biedt onder andere hulp bij uw financiën en administratie en heeft een maatjesproject voor als u gezelschap wilt. Lees meer informatie op de lokale website van Humanitas.

Punt Twa

Punt Twa zorgt ervoor dat u niet alleen komt te staan. Er is een regelhulp voor contact met instanties en het invullen van formulieren. Bovendien ondersteunt Punt Twa mantelzorgers met informatie en advies. Op de website van Punt Twa staat alle informatie.

Ik wil meer weten over…

540×440-px_0001_vergerenblik

Hulp in het huishouden

Heeft u vanwege ziekte of een beperking huishoudelijke hulp nodig?

vervoer

Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om toch mobiel.

financien

Financiën

Het is soms lastig om uit te vinden wat u kunt aanvragen.

540×440-px_0003_tel

Instanties

Er zijn vele instanties en organisaties die u kunnen helpen.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter