De woning:

Financiën

Uw woning

Ouder worden kost geld

Een huis kost geld. Behalve onderhoudskosten zijn er ook hypotheekkosten en belastingen. Bovendien verandert uw inkomen als u met pensioen gaat. Ouder worden kost ook geld. Denk aan aanpassingen aan de woning, zoals het verwijderen van drempels; dat kan al een aardige kostenpost zijn.

Het financiële plaatje

Tip: maak een financiële planning voor de komende jaren. Hoe ziet het financiële plaatje eruit? Heeft u voldoende spaargeld? Wat verandert aan uw inkomsten? Welke uitgaven zijn realistisch om te verwachten? Zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

financien

Meer informatie

Sommige van deze aanpassingen zijn nog toekomstmuziek, maar ontwikkelingen gaan snel. Zoek voor meer informatie op internet met de termen uit het bovenstaande rijtje en deze zoektermen: domotica, smart home, huisautomatisering, levensloopbestendig wonen.

Hulp nodig?

In grote lijnen bent u zelf verantwoordelijk voor aanpassingen aan uw woning, ook voor de financiële gevolgen. Heeft u een huurhuis, dan kunt u informeren bij uw verhuurder. Voor een aantal aanpassingen en in een aantal gevallen, is het mogelijk om hulp te krijgen, zowel praktisch als financieel.

Ik wil meer weten over…

verbouw

Aan- of verbouw

Creëer extra ruimte voor uw slaap- en/of badkamer.

mantelzorghuis

Mantelzorgwoning

Een tijdelijk thuis in de tuin of de garage, iets voor u?

onderhoud

Onderhoud

Uitbesteden, of kunt u dit zelf nog doen? Wat is realistisch?

geld

Financiën

Een huis kost geld. Tip: maak een financiële planning.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter