Grietje de Vries

“Fijn dat mijn ouders lekker thuis kunnen blijven wonen”

Ondersteuning

Hulp nodig bij woningaanpassingen en gezonder oud worden?

Bent u zich aan het voorbereiden op het ouder worden of checkt u de mogelijkheden die er zijn voor uw (schoon)ouders of buren? Deze site geeft u een overzicht van wat u zoal tegenkomt daarbij en wat u zelf kunt doen. Heeft u hulp ergens bij nodig? In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt de gemeente u hulp.
hulp

Lees meer over:

Hoe werkt het?

Wij vragen eerst wat u zelf nog kunt met behulp van familie, vrienden of buren. Daarna kijken we of er voorzieningen in uw buurt zijn waarvan u gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld vrijwilligers die u kunnen helpen. Als het nodig is, zorgt het sociaal wijkteam ervoor dat u gespecialiseerde professionele ondersteuning krijgt. Samen zorgen we ervoor dat u de hulp krijgt die u nodig heeft.

Hulp of hulpmiddelen (Wmo) digitaal aanvragen

U kunt ondersteuning ook aanvragen via het aanmeldingsformulier Wmo. Na uw aanmelding krijgt u binnen vijf werkdagen, zo nodig, een uitnodiging voor een gesprek met een specialist uit het sociaal wijkteam. Het aanmeldingsformulier gebruikt u ook als u al hulp of een hulpmiddel heeft en dit wilt uitbreiden of vervangen.

Ik wil meer weten over…

540×440-px_0001_vergerenblik

Hulp in het huishouden

Heeft u vanwege ziekte of een beperking huishoudelijke hulp nodig?

vervoer

Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om toch mobiel.

financien

Financiën

Het is soms lastig om uit te vinden wat u kunt aanvragen.

540×440-px_0003_tel

Instanties

Er zijn vele instanties en organisaties die u kunnen helpen.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter