De woning:

Aanbouw/verbouw

Uw woning

Aanbouw en/of verbouw

U wilt graag oud worden in uw eigen woning en u ziet mogelijkheden door een aanbouw of verbouw? U kunt bijvoorbeeld uw slaapkamer en badkamer realiseren op de begane grond? Of u trekt een deel van een slaapkamer die u niet meer gebruikt bij de badkamer, waardoor die ruimer wordt?

Waar moet u aan denken bij een aanbouw/verbouw?

Bekijk ten eerste of het financieel haalbaar is. Heeft u voldoende spaargeld of kunt u een lening aangaan? Als dat geen probleem is, dan heeft u wellicht een vergunning nodig, met name voor een aanbouw. Doe hier de vergunningcheck.  Blijkt dat u een vergunning nodig heeft, dan krijgt u via de check verdere aanwijzingen. Bepaal vervolgens of u een aannemer nodig heeft of dat u het zelf kunt doen, al dan niet met hulp.
Samengevat: loop de checklist na:

  • financiën
  • vergunning
  • aannemer of doe-het-zelf
verbouw

Duurzaam maken

Met de toekomst bezig zijn, betekent ook duurzaam denken. Wilt u uw woning energiezuiniger maken door te isoleren of bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen?

Hulp nodig?

In grote lijnen bent u zelf verantwoordelijk voor aanpassingen aan uw woning, ook voor de financiële gevolgen. Heeft u een huurhuis, dan kunt u informeren bij uw verhuurder. Voor een aantal aanpassingen en in een aantal gevallen, is het mogelijk om hulp te krijgen, zowel praktisch als financieel.

Ik wil meer weten over…

verbouw

Aan- of verbouw

Creëer extra ruimte voor uw slaap- en/of badkamer.

mantelzorghuis

Mantelzorgwoning

Een tijdelijk thuis in de tuin of de garage, iets voor u?

onderhoud

Onderhoud

Uitbesteden, of kunt u dit zelf nog doen? Wat is realistisch?

geld

Financiën

Een huis kost geld. Tip: maak een financiële planning.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter