Gezonder oud worden:

Beweging

Gezonder oud worden

Blijf bewegen

Gemiddeld bewegen mensen minder als ze ouder worden; onder andere omdat het ook wat moeilijker gaat en vermoeiender is. Juist dán is bewegen belangrijk. Het vertraagt namelijk het proces van ouder worden en u blijft gezonder. Bovendien geeft het een goed gevoel, u voelt zich zekerder.

Beter in evenwicht

Als u meer beweegt, blijft u ook soepeler en gemakkelijker staan in lastige posities. De kans dat u valt, is veel kleiner. Behalve voor uw lijf, is het bewegen ook heel goed voor de mentale conditie. U voelt zich goed en u blijft fris in uw hoofd. Ook uw geheugen blijft goed als u beweegt.

Proces van ouder worden

Wat is dat, een ouder wordend lichaam? De botdichtheid neemt af, waardoor de botten minder sterk worden en dus sneller breken bij een val. Ook de spiermassa neemt af, u wordt simpelweg minder sterk. Uw conditie gaat achteruit; het wordt lastiger om lange stukken te wandelen. En verder wordt u minder lenig. Terwijl het toch wel handig is als u zelf uw sokken kunt uittrekken en nog achteruit uw keukenkastjes spullen kunt pakken.

beweeg

Tips

U hoeft geen marathons te lopen om gezond te blijven. Maar voorkom stramheid door dagelijks al uw spieren goed te strekken; yoga is een goede methode. Het is ook goed om de hele dag door regelmatig te bewegen. Dus niet een halve dag op de bank te zitten, maar tussendoor opstaan en een boodschap gaan doen of de was even ophangen.

Sociaal wijkteam

Het sociaal wijkteam kan u ondersteunen als u een vraag heeft en u weet niet precies waar u die anders kunt stellen.

Ik wil meer weten over…

appel

Voeding

Uw lichaam heeft goede voeding nodig: gezond, in balans, regelmatig.

540×440-px_0000_gewichten-2

Beweging

Gemiddeld bewegen mensen minder als ze ouder worden.

540×440-px_0007_stoel-2

Ontspanning

Het is het belangrijk dat u actief ontspant.

540×440-px_0006_koffie-2

Sociale contacten

Een kwart tot eenderde van de ouderen voelt zich eenzaam.

Typ hier het zoekwoord en druk op enter